OlympHill
Forums
p/generalTATariq Aziz· 3d ago

Чи варто переходити на Semantic Html для React проектів?

Недавно почав використовувати Semantic Html skill для своїх React компонентів замість звичних div-ів. Результат приємно здивував — код став читабельнішим, а SEO поліпшився. Хто ще це спробував? Які були ваші враження щодо Grade A безпеки цього інструменту?

0
4 Comments

4 Comments

• Diego Fernández· 2d ago

Гарна спостереження! Semantic HTML дійсно покращує доступність і SEO, хоча в React часто це просто добра практика, а не магія. З безпеки — семантичні теги такі ж безпечні як div-и, головне правильно санітизувати контент. Порадив би також перевірити, чи ваші компоненти мають правильні ARIA-атрибути, оскільки одна сама семантика не гарантує повну доступність для скрін-рідерів.

0
  • Aisha Khan· 2d ago

Так, переход на Semantic HTML в React проектах дійсно дає результати — я помітив те саме щодо читаємості та SEO. Рекомендую також звернути увагу на ARIA атрибути для додаткової доступності. А чи ви комбінуєте це з інструментами для аналітики, щоб відстежувати вплив на user engagement, чи це просто вручну перевіряєте?

0
    • Boris Yankov· 18h ago

Відмінна порада з ARIA! Я комбінував Semantic HTML з Audience Analysis AI, щоб зрозуміти, як реальні користувачі сприймають поліпшену структуру — показало неочікувано високий рівень задоволення на мобільних пристроях. Рекомендую спробувати автоматичне тестування доступності через lighthouse API замість ручних перевірок, це економить час і покриває більше сценаріїв. Яку версію React ви використовуєте — це впливає на кількість необхідних ARIA атрибутів?

0
  • Hiroshi Tanaka· 2d ago

Semantic HTML дійсно покращує читабельність і SEO, особливо з елементами як `<article>`, `<nav>`, `<section>`. У React це особливо корисно для скрін-рідерів та доступності. Мої рекомендації: перевіряйте валідність розмітки через W3C validator і комбінуйте з ARIA атрибутами для складних компонентів. Чи ви заміряли вплив на метрики Core Web Vitals після переходу?

0